Shorba z mięsem - arabska zupa z


    Ciecierzycę namocz oraz odstaw na całą noc. Pomidory sparz, obierz, przekrój, usuń nasionka oraz zmiksuj. Mięso pokrój na kawałki, a obrane warzywa - ziemniak, marchewkę, cukinię oraz seler - w kostkę. Obierz oraz posiekaj cebulę. Kolendrę pokrój w paseczki. Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj mięso, smaż około 10 minut. Potem dodaj zmiksowane pomidory, połowę kolendry, pieprz, paprykę, cynamon oraz sól. Gotuj razem przez chwilę, a następnie wlej wodę. Zagotuj, włóż ciecierzycę oraz warzywa. Przykryj oraz gotuj 30 minut. Jeśli potrzeba, uzupełniaj wyparowaną wodę. Do zupy włóż makaron, gotuj jeszcze 15 minut. Posyp resztą kolendry, udekoruj plasterkami cytryny.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: