Steak and kidney pie


    Usuń tłuszcz z mięsa oraz nerek, wszystko pokrój w kostkę o wielkości ok. 2,5 cm. Oprósz mąką, solą oraz pieprzem, mocno obsmaż na oleju oraz wyjmij na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Wymieszaj ją z mięsem. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzuć grzyby pokrojone w plasterki. Gdy się przysmażą, połącz je z mięsem oraz cebulą, wlej piwo oraz bulion. Szybko wymieszaj, aby nic nie przywarło do dna rondla. Rondel przykryj, wstaw na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Gotowe danie przełóż do okrągłej formy na tartę, pozostaw, aby ostygło. Ciasto rozmroź oraz rozwałkuj, wytnij koło oraz nakryj nim formę z mięsem. Z resztek ciasta zrób dekoracje. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 15 minut w temp. 220°C. Następnie zmniejsz temp. do 180°C, piecz jeszcze 20 minut.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: