Szaszłyk wieprzowy z kapeluszami

  • 40 dag polędwiczek wieprzowych
  • 20 dag kapeluszy podgrzybków
  • 20 dag cienkich plastrów boczku
  • 20 dag cebuli pokrojonej w cienkie krążki
  • sól
  • pieprz
  • musztarda
  • słodka papryka w proszku
  • oliwa do marynowania i smażenia
  • majeranek


   Polędwiczki pokrój w równe plastry i zamarynuj w oliwie przyprawionej solą, pieprzem, musztardą i majerankiem.

Na patyczki od szaszłyków (uprzednio namoczone w gorącej  wodzie, jeśli zamierzasz grillować szaszłyki) nadziewaj kolejno plastry polędwiczek, cebulę, boczek i kapelusze grzybów.

Usmaż na patelni lub zgrilluj.

 

..:: S M A C Z N E G O ::.. 

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: