Szaszłyki grzybowe
- około 25 sztuk grzybów
- 15 dag wędzonego boczku
- 4 małe cebule
- 5 strąków papryki
- 5 twardych niedużych pomidorów
Grzyby oczyścić, odciąć trzony.
Boczek pokrajać w większa kostkę, w ten sam sposób pokrajać paprykę, pomidory i cebulę - w krążki.
Na szpilki szaszłykowe nadziać na przemian wszystkie składniki, posypać solą i pieprzem.
Szpilki oprzeć kolcami na wąskiej blasze do pieczenia i wstawić na kilkanaście minut do bardzo gorącego piekarnika.
Ładnie zarumienione podawać z ryżem na sypko, ziemniakami lub pieczywem.
Boczek pokrajać w większa kostkę, w ten sam sposób pokrajać paprykę, pomidory i cebulę - w krążki.
Na szpilki szaszłykowe nadziać na przemian wszystkie składniki, posypać solą i pieprzem.
Szpilki oprzeć kolcami na wąskiej blasze do pieczenia i wstawić na kilkanaście minut do bardzo gorącego piekarnika.
Ładnie zarumienione podawać z ryżem na sypko, ziemniakami lub pieczywem.