Szaszłyki z papryką

  • 1 cukinia
  • 8 parówek
  • 4 pomidory
  • natka pietruszki
  • 4 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

 Cukinię umyć, pokroić w grube plastry.

Cebulę obrać , sparzyć wrzątkiem, zdająć skórkę.

Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć środki z pestkami.

Papryki umyć, pokroić na kawałki.

Na cztery szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian cukinię, cebulę, pomidory, paprykę i parówki.

Olej rozgrzać, podsmażyć szaszłyki ze wszystkich stron na złoty kolor.

Zdjąć z patelni.

Tłuszcz ze smażenia podlać 1/2 szklanki wody.

Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować.

Sos połączyć ze śmietaną.

Gotować jeszcze przez chwilę.

Przyprawić solą i pieprzem.

Posypać natką pietruszki, podawać osobno.

Szaszłyki doskonale smakują z frytkami.

 

..:: S M A C Z N E G O ::.. 

 

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: