Szaszłyki z kurczaka z sosem z o


    Mięso myjemy, osączamy. Kroimy w paski oraz wkładamy do miski. Przygotowujemy marynatę ze 100 ml mleka kokosowego, 2 łyżek sosu sojowego, 3 łyżek oleju sezamowego, 2 łyżeczek czerwonej pasty curry, 1 łyżeczki trawy cytrynowej oraz 1 limonki. Mięso wkładamy do marynaty oraz wstawiamy do lodówki. Robimy sos orzechowy: masło orzechowe mieszamy z 200 ml mleka kokosowego, 2 łyżeczkami czerwonej pasty curry, 2 łyżkami sosu sojowego, 1 łyżeczką trawy cytrynowej, 1 limonką. Doprawiamy solą. Nadziewamy kawałki kurczaka na patyki do szaszłyków. Obsmażamy z każdej strony na oliwie. Rumiane podajemy z sosem orzechowym na sałacie lodowej.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: