Teksański mostek wołowy
Mięso natrzyj przyprawami zmiksowanymi z czosnkiem, musztardą, solą oraz 3 łyżkami oleju. Wstaw na dobę do lodówki. Potem mięso trzeba uwędzić (4-5 godzin). U nas robi się to w dymie z drewna drzew liściastych, w Teksasie - w dymie drewna mesquitte. Uwędzone mięso ugotuj do miękkości w bulionie (ok. 1,5 godziny) oraz pokrój w plastry. Składniki sosu (oprócz musztardy) wrzuć do garnka, wlej 200 ml wody oraz gotuj godzinę na małym ogniu, często mieszając. Przecedź oraz przypraw musztardą. Warzywa przypraw solą oraz pieprzem, dodaj odrobinę oleju, upiecz na grillu. Ziemniaki upiecz w folii z solą oraz pieprzem, pokrój na plastry, posmaruj resztą oleju oraz podpiecz na grillu. Mięso polej sosem barbecue oraz zapiecz w piekarniku (15 minut). Podawaj z warzywami oraz ziemniakami z masłem.