Tort z rurek
- 35 dag mrożonego ciasta francuskiego
- 2 cebule
- 10 dag wędzonego boczku
- 20 dag wątróbki drobiowej
- łyżka oleju
- 40 dag mięsa mielonego
- 1/2 puszki pomidorów krojonych w soku własnym
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
- 20 dag makaronu rurki
- 10 dag startego żółtego sera
- 4 jajka
- 2 łyżki mleka skondensowanego
- sól, pieprz
Ciasto rozmrozić.
Boczek pokroić w kostkę.
Wątróbkę oczyścić z żyłek, umyć, posiekać.
Cebule obrać i posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć boczek z cebulą.
Dołożyć wątróbkę i mielone mięso, smażyć 10 minut.
Dodać bulion i pomidory z zalewą, przyprawić, dusić 15 minut.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
0sączyć, wymieszać z mięsem.
Tortownicę wyłożyć folią aluminową, dno i boki wyłożyć ciastem.
Do środka nałożyć makaron wymieszany z mięsem.
Jajka roztrzepać z serem, przyprawić solą i pieprzem, wylać na makaron.
Przykryć krążkiem ciasta, zlepić z bokami.
Wierzch posmarować mlekiem.
Piec godzinę w temperaturze 180ºC.
Boczek pokroić w kostkę.
Wątróbkę oczyścić z żyłek, umyć, posiekać.
Cebule obrać i posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć boczek z cebulą.
Dołożyć wątróbkę i mielone mięso, smażyć 10 minut.
Dodać bulion i pomidory z zalewą, przyprawić, dusić 15 minut.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
0sączyć, wymieszać z mięsem.
Tortownicę wyłożyć folią aluminową, dno i boki wyłożyć ciastem.
Do środka nałożyć makaron wymieszany z mięsem.
Jajka roztrzepać z serem, przyprawić solą i pieprzem, wylać na makaron.
Przykryć krążkiem ciasta, zlepić z bokami.
Wierzch posmarować mlekiem.
Piec godzinę w temperaturze 180ºC.