Wieprzowina po indyjsku
- 300 g chudej wieprzowiny
- 20 g świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka sosu paprykowego Louisiana pikantnego
- pieprz, sól
Mięso pokroić w kostkę 2x2 cm, doprawić solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem.
Na gorącym oleju przesmażyć cebulę.
Po chwili dodać przyprawione mięso.
Wlać do garnka 1 szklankę wody, wrzucić przesmażone mięso i pozostałe składniki.
Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dodać sos paprykowy.
Danie podawać na gorąco z ryżem.
Na gorącym oleju przesmażyć cebulę.
Po chwili dodać przyprawione mięso.
Wlać do garnka 1 szklankę wody, wrzucić przesmażone mięso i pozostałe składniki.
Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dodać sos paprykowy.
Danie podawać na gorąco z ryżem.