Wiśnie marynowane
- 3 kg wiśni
- 1 kg cukru
- 2 szklanki octu 6-proc.
- 2 szklanki wody
- kilka goździków
- trochę cynamonu
Umyte i osączone wiśnie włożyć do garnka.
Cukier, ocet, wodę, goździki i cynamon zagotować, ostudzić i zalać wiśnie.
Odstawić na cały dzień.
Na drugi dzień zlać syrop, zagotować i ostudzić.
Wiśnie ułożyć w słoikach, zalać syropem.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 - 25 minut.
Cukier, ocet, wodę, goździki i cynamon zagotować, ostudzić i zalać wiśnie.
Odstawić na cały dzień.
Na drugi dzień zlać syrop, zagotować i ostudzić.
Wiśnie ułożyć w słoikach, zalać syropem.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 - 25 minut.