Zapiekane tortille (Meksyk)
- 4 - 5 pomidorów
- 8 tortilli lub naleśników
- 40 dag wędzonej piersi z indyka
- 10 dag startego żółtego sera
- puszka kukurydzy
- 1/2 główki sałaty
- ząbek czosnku
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 papryczki chili
- sól
Pomidory polać wrzątkiem, obrać, pokroić.
Czosnek obrać, posiekać.
Chili opłukać, posiekać.
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Pomidory, 3 łyżki kukurydzy, koncentrat i chili zmiksować, posolić.
Sałatę opłukać, poszatkować.
Indyka pokroić w plasterki.
Na tortillach lub naleśnikach rozsmarować pastę pomidorową, ułożyć plastry indyka, kukurydzę i sałatę.
Zwinąć, ułożyć w formie, posypać startym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 250ºC.
Czosnek obrać, posiekać.
Chili opłukać, posiekać.
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Pomidory, 3 łyżki kukurydzy, koncentrat i chili zmiksować, posolić.
Sałatę opłukać, poszatkować.
Indyka pokroić w plasterki.
Na tortillach lub naleśnikach rozsmarować pastę pomidorową, ułożyć plastry indyka, kukurydzę i sałatę.
Zwinąć, ułożyć w formie, posypać startym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 250ºC.