Zapiekane tortille (Meksyk)

  • 4 - 5 pomidorów
  • 8 tortilli lub naleśników
  • 40 dag wędzonej piersi z indyka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 główki sałaty
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 papryczki chili
  • sól
Pomidory polać wrzątkiem, obrać, pokroić.
Czosnek obrać, posiekać.
Chili opłukać, posiekać.
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Pomidory, 3 łyżki kukurydzy, koncentrat i chili zmiksować, posolić.
Sałatę opłukać, poszatkować.
Indyka pokroić w plasterki.
Na tortillach lub naleśnikach rozsmarować pastę pomidorową, ułożyć plastry indyka, kukurydzę i sałatę.
Zwinąć, ułożyć w formie, posypać startym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 250ºC.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: