Zapiekanka makaronowa z warzywam

  • 13 dag makaronu
  • 6 medalionów z polędwiczek wieprzowych
  • 3 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • żółta papryka
  • 150 ml białego wina
  • 25 dag śmietany kremówki
  • torebka zupy cebulowej w proszku
  • sól, pieprz
Makaron gotować 5 minut.
Mięso oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, zdjąć z patelni.
Na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojone warzywa, przyprawić, odłożyć.
Tłuszcz pozostały na patelni rozprowadzić winem, śmietaną i 1/2 l wody, zagotować.
Mieszając, dosypać zupę w proszku.
Gotować 10 minut.
W foremce ułożyć makaron, warzywa i mięso.
Zalać sosem cebulowym.
Zapiekać 25 minut w temperaturze 200ºC.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: