Zapiekanka w prodiżu z resztek w
- 30 dag makaronu
- 20 dag szynki, wędlin lub pieczeni
- 5 dag tłuszczu
- 0,25 l mleka
- 1 - 2 jaja
- sól
- 5 dag żółtego sera (mogą być wysuszone resztki)
- papryka
Makaron ugotować, przelać ciepła wodą i wymieszać z połową ilości tłuszczu oraz wędliną pokrajaną w kostkę.
Prodiż wysmarować resztką tłuszczu.
Włożyć makaron wymieszany z wędliną, posypać papryką, wygładzić powierzchnię i posypać tartym żółtym serem, położyć kilka wiórków masła i zalać mlekiem rozkłóconym z jajkiem.
Prodiż wysmarować resztką tłuszczu.
Włożyć makaron wymieszany z wędliną, posypać papryką, wygładzić powierzchnię i posypać tartym żółtym serem, położyć kilka wiórków masła i zalać mlekiem rozkłóconym z jajkiem.