Zapiekanka warzywna
- pół szklanki ryżu
- łyżka bulionu w proszku
- cukinia
- świeży ogórek
- papryka
- marchewka
- pietruszka
- puszka czerwonej papryki
- 2 cebule dymki
- 10 dag boczku
- oregano
- pieprz
Na dno naczynia żaroodpornego wsypać ryż, zalać bulionem rozpuszczonym w półtorej szklanki wody.
Warzywa i boczek pokroić w kostkę lub plastry, wymieszać z fasolą i ułożyć na ryżu, posypać oregano i pieprzem.
Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 45 minut.
Podawać na gorąco.
Warzywa i boczek pokroić w kostkę lub plastry, wymieszać z fasolą i ułożyć na ryżu, posypać oregano i pieprzem.
Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 45 minut.
Podawać na gorąco.