Ziemniaki nadziewane serem
- 8 dużych ziemniaków
- 20 dag sera białego
- 4 dag cebuli
- 4 dag tłuszczu
- sól, pieprz
- 1 dag tartej bułki
Ugotować w łupinach duże ziemniaki.
Przygotować ser.
Zemleć w maszynce, ewentualnie utrzeć, usmażyć cebulę i dodać do sera.
Przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać z łupin, przekroić na połówki.
Łyżeczką małą wydrążyć otwory, nałożyć masę serową.
Poprószyć bułką tartą i na patelni podsmażyć.
Podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub pomidorowym.
Przygotować ser.
Zemleć w maszynce, ewentualnie utrzeć, usmażyć cebulę i dodać do sera.
Przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać z łupin, przekroić na połówki.
Łyżeczką małą wydrążyć otwory, nałożyć masę serową.
Poprószyć bułką tartą i na patelni podsmażyć.
Podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub pomidorowym.