Ziemniaki z patelni z kiełbasą

  • 80 dag ziemniaków
  • 25 dag kiełbasy
  • 2 czerwone cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sól, pieprz
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę lub w słupki.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, na tłuszczu smażyć ziemniaki około 5 minut, stale mieszając.
Dodać kiełbasę i cebulę, smażyć jeszcze 5 minut.
Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć.
Warzywa dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem.
Następnie dodać opłukaną i posiekaną pietruszkę.
Całość smażyć jeszcze około 10 minut.

Tutaj znajdziesz podobne przepisy: