Zupa z wołowiną i cieciorką


    Plastry wołowiny gotujemy w 2,5 litra rosołu przez 3 godziny. Selery oraz marchewkę po umyciu oraz obraniu kroimy w jednocentymetrową kostkę. Pory kroimy w krążki. Cieciorkę osączamy na sitku. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je z rosołu, odkładamy. Do rosołu wrzucamy selery, marchewkę. Gotujemy około 8 minut, po czym dokładamy pory oraz gotujemy kolejne 5 minut. Mięso kroimy w jednocentymetrową kostkę, wkładamy z powrotem do garnka razem z cieciorką. Listki szałwi kroimy w paski oraz wkładamy do zupy. Solimy ją oraz pieprzymy. Wlewamy na talerze, dodając do każdego trochę oliwy. Podajemy zupę z makaronem (możemy go ugotować osobno lub w zupie).

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: