Zupa z wołowiną i makaronem ryżo


    Makaron ryżowy wrzucamy do miseczki oraz zalewamy gorącą wodą na około 10 minut. W tym czasie zagotowujemy rosół, dodając do niego wyciśnięte ząbki czosnku. Doprawiamy sproszkowaną kolendrą, solą oraz pieprzem. Mięso mielone układamy płasko na desce, dzielimy na niewielkie porcje, posypujemy solą oraz pieprzem. Posługując się długim nożem władamy po kolei kawałki mięsa do zupy. Kapustę pekińską kroimy w paski oraz dodajemy do rosołu. Makaron osączamy na sitku oraz dzielimy na kawałki (najlepiej go pociąć nożyczkami). Wkładamy do zupy, dodając trochę rybnego sosu. Zupę podajemy w miseczkach, udekorowaną świeżą kolendrą. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

    Tutaj znajdziesz podobne przepisy: